Uponor Kamo GmbH jedan je od vodećih proizvođača opreme, koja služi kao rješenje za higijensku opskrbu pitkom vodom te energetski učinkovito grijanje i hlađenje. Tvrtka sa sjedištem u Ehingen DE zapošljava oko 100 ljudi.

Uponor Kamo GmbH također vrlo uspješno prodaje decentralizirane i centralizirane sustave za grijanje i pripremu potrošne tople vode te je vrlo brzo uspio postići važnu poziciju u ovom segmentu tržišta. Stambene ITPS podstanice i stanice za trenutnu pripremu PTV-a koriste se svugdje gdje kupci postavljaju posebno visoke higijenske zahtjeve za pitku vodu, bezbrižnost korisnika i ekonomičnost.

ITPS

Combi Port PRO stambene podstanice

Tvornički izrađene podstanice s posebno specificiranom opremom. Ova se serija sastoji od različitih varijanti, uključujući dodatnu opremu. Combi Port „Pro“ najmjenjenje su za podno, radijatorsko grijanje i pripremu PTV-a.

Combi port E stambene podstanice

Combi Port E podstanica pohranjuje svakodnevne postupke korištenje pojedinih korisnika. Zahvaljujući preciznoj kontroli temperature polaza i povrata, Combi Port E omogućuje značajnu uštedu energije. Ako nije potrebno ni grijanje ni sanitarna topla voda za kućanstvo, algoritam samoučenja prebacuje podstanicu u ekološki modus.

SP hybrid stambene podstanice

Sa SP-Hybrid postiže se ugodna temperatura tople vode od 45-60 °C čak i pri niskim temperaturama polaza za grijanje od 35-40 °C. Zagrijavanje hladne vode vrši se snažnim pločastim izmjenjivačem topline od nehrđajućeg čelika. Naknadno zagrijavanje tople vode na višu temperaturu za tuširanje ili kupanje (približno 40-60 ° C) vrši se putem integriranog protočnog bojlera s električnim pogonom (400 V).

Aqua Port Compact BASE

Da bi stambene podstanice radile optimalno, preporuča ih se ugraditi što bliže kupaonici. Na taj način se zadržava manja količina vode u cijevima. Aqua Port Compact namjenjena je za individualna mjesta kao npr. kuhinje, kupaone i tuševe. Time se topla voda prema potrebi priprema izravno prema potrošaču, što znači da nije potrebna recirkulacija tople vode, čak ni kod višeetažnih instalacija.

Centralni sustavi

Modul za trenutnu pripremu PTV-a Eco.

Za korištenje u obiteljskim kućama; 3 varijante
Razine učinka FWS-Eco Mini od 15 do 25 l/min.
Razine učinka FWS-Eco Standard od 20 do35 l/min.
Razine učinka FWS-Eco Plus 25 do 45/min.

Modul za trenutnu pripremu PTV-a Perfekt.

Za korištenje u stambenim zgradama ili za objekte kao što su npr. hotelski kompleksi, bolnice itd.; 3 varijante
Razine učinka FWS-Perfect od 25 do 45 l/min.
Razine učinka FWS-Perfect Plus-45 od 45 do 80 l/min.
Razine učinka FWS-Perfect Plus-60 od 60 do 100 l/min.

Modul za trenutnu pripremu PTV-a Maxi.

Za korištenje u hotelskim kompleksima, bolnicama ili sportskim centrima; 2 varijante
Razine učinka FWS-Maxi-75 od 75 l/min.
Razine učinka FWS-Maxi-100 od 100 l/min.

Regulacija Combi Control

Regulacija Combi-Control opremljena je Modbus Rs485 RTU sučeljem, koje se može spojiti na CNUS. Preko ovog sučelja mogu se integrirati četiri dodatne regulacije kao dodatna opcija. Moguća nadogradnja na nadzorni sustav Cockpit 360. Regulacija ima mikro SD karticu na kojoj se mogu očitati sve relevantne vrijednosti i učitati unaprijed konfigurirane parametre sustava. Upravljanje pomoću 4 kombinacijskom šifrom. Način rada sustava vizualno je prikazan na zaslonu. Sve temperature, podaci o učinu snage prikazani su u stvarnom vremenu.
Regulacija combi control