AIR SEP KOREX
AIR SEP KOREX

AIR-SEP® Višenamjenski sustav održavanja tlaka i otplinjavanja

AIR-SEP® KOREX, multifunkcionalne stanice za održavanje tlaka uspješno se koriste u cijeloj Europi, više od 30 godina kao višenamjenska jedinica u svim sustavima grijanja i hlađenja.

Bilo u kući ili u sustavima većih razmjera, kao što su lokalni i sustavi daljinskog grijanja ili u izgradnji pojedinačnih postrojenja – AIR-SEP® se optimalno prilagođava zbog svoje multi funkcionalnosti.

Pregled funkcija:

Održavanje tlaka

Kroz kontinuirano praćenje tlaka, AIR-SEP® osigurava optimalno održavanje tlaka u sustavu.

Ekspanzija

Zahvaljujući integriranoj funkciji ekspanzije, ekspanzijski volumen je sigurno apsorbiran u ekspanzijskoj posudi od nehrđajućeg čelika. Stoga, nije potrebna dodatna membranska ekspanzijska posuda.

Otplinjavanje

Tijekom četiri načina rada, adijabatsko odvajanje plina (otplinjavanje) odvija se u uređaju AIR-SEP®. Voda iz sustava koja sadrži plin naglo se oslobađa do 0 bara, plinovi se oslobađaju i sigurno uklanjaju preko ventila za otplinjavanje. Ponavljajućim procesom sustav se potpuno otplinjava i prodiruci zrak se iznova i iznova odvaja. Načini rada: dopuna, ekspanzija, intervalno otplinjavanje i brzo otplinjavanje.

Nadopuna

AIR-SEP® uređaj vrši automatsku nadopunu. Količina, učestalost ili kapacitet nadopune se provjerava i prati. Čak i mala istjecanja se pouzdano otkrivaju i upisuju u memoriju.

Odmuljivanje – čišćenje

U području za smirivanje, u ekspanzijskom spremniku za otplinjavanje, talože se soli, minerali i čestice. Zahvaljujući magnetiziranoj podnici, metalne čestice iz sustava grijanja zadržavaju se u spremniku. Pomoću revizijskog otvora za čišćenje spremnik se može potpuno očistiti od metalnih čestica i mulja.

Prednosti:

Sve funkcije u samo jednom uređaju! 

Vrlo mali prostorni zahtjevi.

Sve je sastavljeno i povezano te spremno za ugradnju u sustav.

Jednostavna i brza instalacija.

Uređaji su tvornički postavljeni. Napor pri puštanju u pogon je stoga vrlo malen, a štedite vrijeme i novac!